Talvinen tarina


Tämä kuva syntyi mielessäni jo muutama kuukausi sitten. Kuvasin koiria studiossa, ja sitä varten ostin ihanaa harmaata kangasta, ja kun koiruudet siellä kuvatessa kurkistelivat hupun alta, tuli mieleen sinisävyinen kuva, jossa väsynyt lapsi ja poni taivaltavat lumisateessa, lapsella viitta hartioilla. Vähän sellaiseen keskiaikamalliin.

Yritin netistä etsiä sopivia asusteita, mutta kuten yleensäkin asia vähän jäi, kun sopivia ei löytynyt, mutta kuva kuitenkin jäi pyörimään ajatuksiin. Tyttölapsi oli mielessäni jo valmiiksi, mutta kun sitten valokuvaajaystäväni  kysyi voivatko poikansa kanssa tulla meille poneja moikkaamaan, ajattelin heti, että kaksi lasta on oikeastaan vielä parempi vaihtoehto. Päivä vaihtui moneen kertaan, kun luvattua lumisadetta ei kuulunut, vaan keli kääntyi aina sateiseksi. 

Vihdoin vuoden ensimmäisenä päivänä saatiin lunta, ja kuvattiin. Alla vähän tekniikoista, joita käytin kuvankäsittelyyn.


Tässä näkyy raakakuvan sävymaailma.


 Kuvaa säädettiin Lightroomissa vähän.

Kun on kolme kuvauskohdetta samassa kuvassa, ei ole ollenkaan varmaa, että sellaista ruutua löytyy, jossa kaikki kohteet olisivat juuri sopivassa asennnossa, tai että ilmeet olisivat kohdillaan. Yhdistelin kahdesta eri ruudusta kuvia niin, että saatiin sellainen kuva jossa kokonaisuus näytti parhaalta. Alla olevalla videolla näytän miten yleensä yhdistän kahdesta eri kuvasta olevia kohteita. Kun kuvat ovat kaikki samasta paikasta ja samoilla kuvausarvoilla otettuja, on yhdistäminen usein vaivatonta, ja lopputulos toivottavasti luonnollinen. Mikäli tekniikasta herää kysymyksiä, vastaan mielelläni Facebook-sivullani.


 

Sitten muokattiin kuvasta häiritsevät elementit pois (tästä aiheesta tulee postaus myöhemmin) ja lisättiin kuvaan lunta. Lunta voi Photoshopissa lisätä monella tavalla, helpoin on lisätä taso eli layeri, jossa on tummalla taustalla lumihiutaleita. Layerin sekoitustilaksi valitaan Screen, jolloin vain vaaleat hiutaleet tulevat kuvassa näkyviin. Kuva joka lisätään layeriksi voisi näyttää vaikka tältä:



Mikäli tasot eivät ole sinulle tuttuja, teen varmasti siitäkin aiheesta postauksen jossain välissä.
Netistä löytyy myös paljon tutoriaaleja, joilla lunta voi tehdä maalaamalla siveltimellä. Voit valita mikä on sinulle mieluisin tapa. 
Tässä vielä lyhyt video miten kuva muuttui käsittelyn aikana: 



                                         


Lopuksi hienosäätö Lightroomissa, pienennys julkaisukokoon ja kuva oli valmis. Kiitokset Lotta ja Satu kun sain lainata lapsianne 💙


www.johannavauphotography.com
@johannavauphotography



Kommentit

Suositut tekstit